17 жовтня під Верховною Радою розпочалася акція протесту / фото УНІАН

Станом на ранок середи, 25 жовтня, біля наметів, що вставлені поблизу будівлі Верховної Ради України, перебували близько 55 мітингувальників. Про це повідомляється на сторінці Міністерства внутрішніх справ України у Facebook.

«Станом на 8:30 у наметовому містечку на вул. Грушевського від вул. Шовковичної до вул. Липської перебуває близько 35 осіб, які стоять біля наметів. В містечку, що розташоване в парку та на Конституційній площі, біля наметів перебуває близько 20 осіб», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 17 жовтня під Верховною Радою розпочалася акція протесту, учасники якої вимагають скасувати депутатську недоторканність, внести зміни до виборчого законодавства, а також створити Антикорупційний суд. Пізніше вони також висунули вимогу ухвалити закон про імпічмент президента. Також активісти встановили наметове містечко, зокрема і на проїжджій частині вул. Грушевського. Декілька разів відбувалися сутички між поліцейськими і мітингувальниками.

Відео дня

Читайте такожУ сутичках під Верховною Радою постраждав поліцейський

Організаторами акції виступають партії «Об'єднання «Самопоміч», ВО «Батьківщина», «Рух нових сил», «5.10», ВО «Свобода», «Національний корпус», «Правий сектор» і ряд громадських організацій.

23 жовтня у Департамент комунікації МВС повідомили, що під час сутичок біля Верховної Ради, де з 17 жовтня розпочалася акція протесту, постраждали двоє правоохоронців. Слідчі оголосили підозру одному з учасників сутичок.

24 жовтня генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що 150-200 мітингувальників під ВР за фінансової підтримки з-за кордону готують силовий переворот в Україні. За даними прокуратури, кошти для фінансування акції біля будівлі ВР привозилися до України на приватних літаках громадянами Грузії, які перед цим відвідували Західну Європу.