фото: УНИАН

Уповноважена з прав людини Валерія Лутковська заявила, що відправлення студентів керівництвом НПУ ім. М. Драгоманова під час навчань на молебень є порушенням їхніх прав. Про це повідомляє прес-служба омбудсмена.

Читайте такожВашими молитвами: студентів київського вузу відправили в собор молитися за педагогів замість парВ заяві зазначається, що керівництво НПУ ім. М. Драгоманова поінформувало, що згідно з розпорядженням ректора було вжито усіх заходів щодо "суворого дотримання в подальшому положень законодавства про освіту".

"Водночас, щодо викладачів, які змушували студентів відвідати "Урочистий молебень", вжито заходів дисциплінарного впливу", - сказано у повідомленні.

Відео дня

Також у Лутковської додали, що раніше до Міністерства освіти і науки та керівництва НПУ ім. М. Драгоманова було надіслано листа з вимогою вжити негайних заходів реагування, спрямованих на забезпечення суворого дотримання положень законодавства про освіту та не допускати подібних ситуацій у майбутньому.

Як повідомляв УНІАН, 29 вересня студентів Національного педагогічного університету ім. Драгоманова замість пар відправили на "урочистий молебень" до Володимирського собору.

У соцмережах почали ширитися світлини переписки студентів, з яких зрозуміло, що їх змушували йти на цю подію. До того ж, дівчат просили брати хустки й одягати спідниці. Студенти прийшли на молебень з написами на спині "Мене змусили сюди прийти замість пар".