Довічника звільнять через поганий стан здоров'я \ Фото УНІАН

43-літнього Олександра Каверзіна, засудженого за 13 злочинів, звільнено від довічного позбавлення волі. Таке рішення 3 листопада прийняв апеляційний суд Вінницької області, повідомляє портал "Судова влада України".

Читайте такожВ Одесі завершили розслідування про вбивство росіянином двох жінок, йому загрожує довічне ув'язненняНа думку суду, існує суттєва загроза життю і здоров’ю чоловіка.

"Олександр Каверзін – інвалід I групи по зору, страждає внутрішньочерепним тиском, який може спровокувати інсульт. Осліп чоловік від катувань, що завдали йому працівники міліції. Про це дізнався і Європейський суд з прав людини", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

"Відповідно до рішення Європейського суду з прав людини від 15 травня 2012 року у справі «Каверзін проти України» (заява 23893/03) встановлено порушення ст. 3 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод у зв’язку з катуванням заявника працівниками міліції", – йдеться в повідомленні.

Також в ухвалі суду зазначається, що влада не провела ефективного розслідування за скаргою заявника на катування; у період з січня до вересня 2001 року постраждалому не надавалася адекватна медична допомога у зв’язку з ушкодженням ока.

Також суд керувався рішенням ЄСПЛ у справі «Лорс проти Нідерландів».  У ньому – мова про те, що «повна сенсорна ізоляція, поєднана з тотальною соціальною ізоляцією, може знищити особистість та становить форму негуманного поводження, яка не може бути виправдана потребами забезпечення безпеки за будь-яких причин».

Олександр Каверзін обвинувачувався у вбивстві семи осіб, серед яких – троє працівників міліції. Також він засуджений за нанесення тяжких тілесних ушкоджень, незаконне зберігання вогнепальної зброї, бандитизм та розбій.