Найважча стаття, яка інкримінується затриманим - організація замаху на вбивство двох або більше осіб / фото УНІАН

Позаштатний радник міністра внутрішніх справ, народний депутат України (фракція «Народний фронт») Антон Геращенко заявляє, що учасникам бандитської групи, які підозрюються у скоєнні злочинів з розпалювання міжнаціональної ворожнечі в Україні, інкримінується замах на вбивство двох і більше осіб та хуліганство. Як передає кореспондент УНІАН, про це Геращенко заявив сьогодні в коментарі журналістам.

«Троє осіб затримані, з'ясовується причетність інших осіб до даних правопорушень, і я думаю, що значною мірою інші люди, яких спробують завербувати для проведення таких терактів, будуть знати, що вони будуть викриті, затримані і понесуть покарання», - заявив він.

Читайте такожЗатримані учасники банди "Торпеда" влаштували вибухи у консульстві Польщі та біля Кабміна на День Незалежності

Відео дня

«Найважча стаття, яка інкримінується затриманим - організація замаху на вбивство двох або більше осіб - це кидання гранати на вулиці Грушевського в Києві у День Незалежності. За це може бути довічне ув'язнення. Інші злочини кваліфікуються як хуліганство», - додав Геращенко.

Як повідомляв УНІАН, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков сьогодні заявив, що правоохоронці затримали бандитську групу, яка причетна до злочинів з розпалювання ворожнечі в Україні і пов'язана з екс-«регіоналами».