Лідер БЮТ, екс-прем’єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО вважає, що персональний склад нового уряду відображає підпорядкованість Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА олігархії.

Як передає кореспондент УНІАН, таку думку Ю.ТИМОШЕНКО висловила на прес-конференції в Києві.

«Уряд В.ЯНУКОВИЧА представляє всі олігархічні клани, які фінансували вибори В.ЯНУКОВИЧА, які тримають канали телебачення, які штучно розкручували В.ЯНУКОВИЧА, і тому тут не варто говорити, хто з них (олігархів) сильніший, хто слабкіший. Хотілося, щоб вони всі стали звичайними бізнесменами», - сказала Ю.ТИМОШЕНКО, відповідаючи на запитання, чи не свідчать нові кадрові призначення В.ЯНУКОВИЧА про втрату впливу бізнесмена Рината АХМЕТОВА.

Відео дня

Лідер БЮТ також запевнила, що продовжить роботу задля того, щоб вивести олігархію з влади. «Найближчим часом я ще змогу попрацювати над тим, щоб олігархія перетворилась в простий рядовий бізнес, який живе по Конституції і по законах, а не по праву чорного ходу до Президента, прем’єра, уряду тощо», - додала вона.

«Якщо раніше вони тільки своїх ставлеників висували, то зараз вони вже самі в уряд пішли. Це говорить про те, що їх влада з приходом В.ЯНУКОВИЧА, стає абсолютною», - заявила Ю.ТИМОШЕНКО.