НАТОСтратегічний курс України щодо набуття членства в НАТО залишається незмінним. Про це сказав на відкритті Міжнародного форуму «Євроатлантичне майбутнє України» радник Секретаріату Президента України з питань зовнішньої політики Богдан СОКОЛОВСЬКИЙ.

Як передає кореспондент УНІАН, Б.СОКОЛОВСЬКИЙ запевнив, що Україна продовжуватиме внутрішні реформи, спрямовані на досягнення цілей визначених планом дій Україна-НАТО.

За його словами, українська еліта сприймає Північно-Атлантичний альянс перш за все як спільноту провідних держав, що сповідують спільні цінності, які довели свою здатність гарантувати достойний рівень життя.

Відео дня

Він також відзначив успішне виконання Україною плану дій Україна-НАТО. «План дій Україна-НАТО з боку України як і з боку НАТО виконується послідовно, інколи не завжди вчасно, але якісно», - сказав він.

За словами Б.СОКОЛОВСЬКОГО, найбільшою проблемою на сьогодні є проведення інформаційної кампанії щодо НАТО в Україні.

У свою чергу посол Німеччини в Україні Рейнгард ШЕФЕРС в контексті євроатлантичної інтеграції України зазначив, що Україні необхідно врегулювати політичну кризу у відповідності з євроатлантичними стандартами. Він також зазначив, що за вирішенням цієї кризи уважно спостерігають в Європі.

Колишній посол США в Україні Стівен ПАЙФЕР зазначив, що політична криза в Україні завдала шкоди іміджу України за кордоном, проте це не вплине на процес інтеграції України в НАТО. Він зазначив, що США зацікавлені, щоб Україна вступила в НАТО, але таке рішення має ухвалити український народ.