КінотаврОголошено лауреатів XVIII кінофестивалю «Кінотавр», який проходив у Сочі з 3 по 11 червня.

Як передає кореспондент УНІАН, гран-прі фестивалю і приз за кращу режисуру журі, яке цього року очолив відомий кінорежисер Вадим АБДРАШИТОВ, присудило російському режисеру Олексію ПОПОГРЕБСЬКОМУ за фільм "Прості речі".

На головний приз, крім О.ПОПОГРЕБСЬКОГО, претендували "Вантаж 200" Олексія БАЛАБАНОВА, "Два в одному" Кіри МУРАТОВОЇ, "День народження інфанти" Валерії ГАЙ-ГЕРМАНІКИ, "Інзеєнь-малина" Володимира СІВКОВА, "Жорстокість" Марини ЛЮБАКОВОЇ, "Кремінь" Олексія МІЗГРІРЄВА, "Кука" Ярослава ЧЕВАЖЕВСЬКОГО, "Краща пора року" Світлани ПРОСКУРІНОЇ, "Натурщиця" Тетяни ВОРОНЕЦЬКОЇ, "Відрив" Олександра МІНДАДЗЕ, "Русалка" Ганни МЕЛІКЯН, "Лещата" Валерія ТОДОРОВСЬКОГО та "Яр" Марини РАЗБЕЖКІНОЇ.

Відео дня

Приз за кращу жіночу роль дістався російській акторці Амелії Марії ШАЛАЄВІЙ за роль у фільмі «Русалка», а кращим актором було названо Серія ПУСКЕПАЛІСА, який виконав головну роль у фільмі «Прості речі».

Україна була представлена на «Кінотаврі» новою роботою К.МУРАТОВОЇ «Два в одному», яка відкрила конкурсну програму кінофестивалю.

Головні ролі в іронічній драмі “Два в одному” виконали Рената ЛІТВІНОВА, Богдан СТУПКА, Сергій БЕХТЄРЄВ, Олександр БАШИРОВ, Наталія БУЗЬКО. Продюсером картини виступив Олег КОХАН (Sota Cinema Group).

Це третя фестивальна історія нового фільму одеситки К.МУРАТОВОЇ: наприкінці березня «Два в одному» був визнаний кращою картиною країн СНД та Балтії на церемонії вручення російської кінопремії «Ніка», а на початку травня фільм представив Україну на кінофестивалі Tribeca (Нью-Йорк), заснованому актором і режисером Робертом Де НІРО.

Попереду у цього фільму участь у щорічному Мюнхенському кінофестивалі та міжнародному кінофестивалі у Хайфі. А восени планується масштабна національна прем`єра картини «Два в одному» у Києві та інших великих містах України, після чого її зможуть оцінити шанувальники К.МУРАТОВОЇ та всі любителі інтелектуального кіно.