Екс-голова Закарпатської облдержадміністрації Іван РІЗАК допускає, що вбити ректора Ужгородського національного університету Володимира Сливку могла дружина покійного Наталія СЛИВКА.

Як передає кореспондент УНІАН, про це підсудний І.РІЗАК заявив сьогодні в Апеляційному суді Івано-Франківської області під час захисної промови. За його словами, після «цієї трагедії» до нього «приходили дуже близькі родичі Сливки і молили врятувати від криміналу Н.СЛИВКУ».

Він зазначив, що спочатку це вбивство «хотіли повісити на близьку людину Н.СЛИВКИ». І.РІЗАК зауважив, що «ця людина мала взяти вину на себе з певних причин». За його словами, через певний час цій людині «мали видати медичну довідку про її неосудність».

Відео дня

Підсудний назвав цей злочин “великим цинізмом”. Він вважає, що вбивство ректора «вивело з рівноваги цілий клан на Закарпатті». Тому потрібно було під шум політичних процесів знайти «потрібного винуватця». «Ніякого самогубства ректора не було, - наголосив І.РІЗАК. – Цей процес потрібен був як шума, щоб маніпулювати громадською думкою».

У перерві судового засідання на уточнююче запитання УНІАН, чи дійсно він таке допускає, І.РІЗАК відповів ствердно. «Так, я таке допускаю, - сказав він. - Про це всім відомо на Закарпатті». Він також зазначив, що про це оголосив сьогодні на суді тому, що обвинувачення просить для нього 12 років тюрми, а він не причетний до цих злочинів.

Як повідомляв УНІАН, І.РІЗАКА, зокрема, звинувачують у доведенні до самогубства ректора Ужгородського державного університету В.Сливки; зловживанні службовим становищем; отриманні хабара; користуванні мобільним телефоном за рахунок «Закарпаттяобленерго»; організації масових заворушень у Сваляві; незаконній видачі посвідчень радника губернатора трьом особам.

Прокурор Олександр ЗАВАДСЬКИЙ просить Апеляційний суд Івано-Франківської області на 12 років з конфіскацією майна позбавити волі екс-голову Закарпатської облдержадміністрації І.РІЗАКА.

Сьогодні Апеляційний суд Івано-Франківської області закінчив судові дебати у кримінальній справі екс-голови Закарпатської облдержадміністрації Івана РІЗАКА.

Як передає кореспондент УНІАН, про закінчення судових дебатів повідомила сьогодні на судовому засіданні головуюча суддя Надія СТЕФАНІВ. За її словами, судові дебати закінчені, і суд робить перерву до 3 липня. Саме цього дня з останнім словом виступатиме підсудний І.РІЗАК.