Як передає кореспондент УНІАН, під час презентації апарату міський голова Сергій Наддал повідомив, що встановлено апаратуру на умовах державно-приватного партнерства.

«В умовах недофінансування медицини ми змушені не лише використовувати бюджетні кошти, а й шукати інші шляхи розвитку медицини в місті. Ведеться плідна співпраця з інвесторами. Як результат, у місті з’являються нові лікувальні відділення, сучасна медична техніка, якої до цього часу не було. Тож тепер тернополянам не потрібно їхати в інші міста, щоб пройти курс лікування», – сказав С.Надал.

Він додав, що з інвестором досягнуто домовленості про знижки для соціально незахищених верств населення, також визначено категорії людей, які зможуть лікуватися безкоштовно.

Відео дня

За словами уролога Юрія Малевича, придбаний апарат випуску 2012 року фірми Siemens – єдиний в Україні.

«Апарат складається із ультразвукового пристрою, за допомогою якого можна фокусувати сам камінь, гармати, яка індукує ультраударну хвилю, і багатофункціонального рухомого стола, на якому лежатиме хворий. Завдяки цьому людину не потрібно буде рухати. Хвиля безперешкодно проходить до каменя, руйнує його, не завдаючи шкоди організму. Апарат не дає жодного рентген-навантаження. Процедура безболісна, госпіталізація проводиться після дроблення каменів рідко», – сказав Ю.Малевич.