Мер міста Болград Одеської області Сергій Корольов був затриманий співробітниками УБОЗ 29 лютого при отриманні хабара в особливо великому розмірі.

Про це повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Одеської області.

За словами керівника прес-служби Олени Абрамової, правові обґрунтування для прийняття суддею рішення про зміну запобіжного заходу щодо підсудного С.Корольова зараз вивчаються в обласній прокуратурі для відповідного реагування. Повідомлення про це буде оприлюднено пізніше.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, начальник Відділу прокуратури Одеської області Віталій Мельниченко 26 квітня заявив журналістам, що «прокуратурою завершено розслідування і передано до суду кримінальну справу щодо мера Болграда С.Корольова. Органами слідства зібрано достатньо доказів його провини у вимаганні й отриманні хабарів від приватних осіб. Раніше прийнятого запобіжного заходу – тримання під вартою – судом не змінено».

Нагадаємо, мера Болграда С.Корольова було затримано правоохоронцями за хабар в особливо великому розмірі. «Чиновника викрито у вимаганні й отриманні від приватних осіб хабарів у розмірі 30 тис. доларів і 50 тис. грн. за відчуження двох об'єктів нерухомості комунальної власності Болграда загальною площею 2 тис. кв. метрів», – уточнив керівник Відділу із зв'язків з громадськістю Одеського облУВС Володимир Шаблієнко.

Після затримання С.Корольова доставили до Одеси для розслідування кримінальних діянь.

У квітні заарештованому мерові облпрокуратура висунула обвинувачення згідно з ознаками складу злочину, передбаченого ч.4 ст. 368 (отримання хабара в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу України.