Азаров доручив МОЗ перевірити готовність закладів охорони здоров`я до епідемії грипу

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив, відкриваючи засідання Кабінету міністрів.

"Медики попереджають, що на нашу державу насувається епідемія грипу. Захворювання зафіксовані у сусідніх Чехії, Польщі. Нічого дивного у сезонній епідемії немає. Питання в тому, щоб країна стовідсотково була до неї готова. Нагадаю, що на початку зими я таке завдання Міністерству охорони здоров’я ставив. Сьогодні є час вимогливо проконтролювати готовність наших медичних закладів до протидії епідемії грипу і виправити недоліки там, де вони ще залишились. Тому доручаю Міністерству охорони здоров'я – терміново здійснити перевірку поліклінік, лікарень та аптечних мереж щодо наявності відповідних лікарських засобів", - сказав Н.Азаров..

Прем’єр наголосив на важливості того, щоб зараз Державна служба з контролю за якістю лікарських засобів жорстко перевіряла належну якість і сприяла забезпеченню аптек достатньою кількістю вітчизняних противірусних, жарознижуючих і знеболюючих ліків.

Відео дня

"Тоді в нас буде гарантія, що люди будуть купувати справді дієві й відносно недорогі ліки, необхідні саме для лікування грипу. Я переконаний, що в цілому ми створили усі необхідні умови для того, щоб організовано впоратися з епідемією, яка наступає", - підкреслив М.Азаров.