Сергій Курченко / Фото: Metalist.ua

Про це повідомляється на офіційному сайті Харківської міської ради.
Згідно з повідомленням, про своє бажання інвестувати в підготовку Харкова до Євробаскету-2015 С.Курченко повідомив Харківському міському голові Геннадію Кернесу і голові Харківської облдержадміністрації Михайлу Добкіну в суботу, 6 квітня, під час футбольного матчу «Металіст» - «Волинь».

За ініціативи С.Курченка відбулися переговори з керівництвом області та міста. Під час обговорення цього питання були визначені першочергові цілі в підготовці Харкова до Євробаскет-2015.

Своєю чергою Г.Кернес привітав бажання власника «Металіста» взяти активну участь не тільки в спортивному житті міста, а й у розвитку інфраструктури Харкова. Мер висловив упевненість, що Харків за підтримки С.Курченка зможе ефективніше вирішити цілу низку питань, які стоять перед містом в рамках підготовки до Євробаскету-2015.

Відео дня

Міський голова наголосив, що Харків буде готовий до проведення першості вчасно та на найвищому рівні.

Крім цього, під час переговорів з керівництвом міста та області С.Курченко заявив про свій намір побудувати кілька футбольних полів для розвитку та популяризації дитячого футболу.

На тему: Новий власник «Металіста» за 2 роки з кур`єра доріс до заступника директора

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2011 року Україна офіційно отримала право на проведення чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловічих збірних у 2015 році.

У березні Кабінет міністрів визначив перелік об’єктів будівництва, реконструкції, капітального ремонту спортивних споруд і фізкультурно-спортивної інфраструктури та організаційних заходів на 2013 рік з підготовки та проведення в Україні фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу.

Кошти, зокрема, виділять на проектування та реконструкцію будівлі Палацу спорту в Києві, універсально-видовищного спортивного палацу «Метеор» у Дніпропетровську, а також проектування та будівництво тренувальних баз у Києві, Донецькій, Дніпропетровській, Одеській, Львівській, Харківській областях.

Планується, що на будівництво 6 спортивних арен у Києві, Донецьку, Дніпропетровську, Одесі, Львові і Харкові для проведення в Україні чемпіонату Європи з баскетболу приватні інвестори витратять близько 4,3 млрд грн.

Державне фінансування підготовки чемпіонату становитиме 7,057 млрд грн.