Як передає кореспондент УНІАН, скотч після свого виступу демонстративно залишив на трибуні організатор акції протесту Андрій Любецький, якому як представнику пікетувальників таки дали можливість висловитися в присутності депутатів після завершення сесії міської ради. При цьому він тримав в руках плакат з написом «Мер, не закривай нам рот».

«Таке враження, що ми йдемо до тоталітарного режиму. Знаючи, що ми хочемо обговорити проблеми городян, нам забороняють це робити за позовом виконкому. Тому з нагоди сьогоднішнього свята ми принесли міській раді подарунок», – сказав Любецький, знявши з руки моток темного скотчу і зі всієї сили вдаривши ним об трибуну.

У відповідь міський голова Тернополя Сергій Надал запропонував Любецькому усіх людей, які хотіли прийти сьогодні на пікет, привести до нього на особистий прийом у понеділок на 14 годину.

Відео дня

«Давайте всі питання обговорювати в робочому режимі, а не влаштовувати дешевий піар», – сказав міський голова.

На цю тему: У тернопільській міліції створили групу на випадок конфліктів з населенням

Як повідомляв УНІАН, 12 липня під стінами міської ради близько 50 людей повели мовчазну акцію протесту, тримаючи в руках листки з написом «Мовчу». Правоохоронцям, які підійшли до людей і зачитали рішення суду, й запропонували звільнити територію, пікетувальники сказали, що вони прийшли слухати сесію, яка транслюється з гучномовця.

Попередньо вони подали заявку на проведення пікету, аби висловити свій протест проти ущільненої забудови центру Тернополя, проти закріплення земель гаражного кооперативу «Аляска-авто» за іншою структурою та інших проблем.

Однак напередодні суд за позовом виконкому заборонив людям провести мирне зібрання під стінами мерії.