Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Донецької області, встановлено, що в Донецьку з початку поточного року діяла злочинна група, метою якої було заволодіння нерухомим майном громадян. Зокрема, члени групи під виглядом співробітників міліції захопили 77-річного донеччанина і за допомогою медичних препаратів зробили його нерухомим. Пенсіонера вивезли в сусіднє місто, де тиждень утримували з метою заволодіння його квартирою.

Внаслідок належного процесуального керівництва і ефективно реалізованих негласних слідчих дій троє зловмисників, які підозрюються в скоєнні даного злочину, встановлені і затримані, повідомляє прес-служба.

Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою кваліфікацією за ч.2 ст.189 (вимагання) і за ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

Відео дня

На цю тему: Квартирний рейдер викидав законних мешканців силоміць

На даний момент трьом затриманим обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

На даний момент перевіряється причетність зазначених осіб до аналогічних злочинів на території області. Встановлено, що один із затриманих був керівником агентства нерухомості. Всі затримані мають судимості за майнові злочини.

Розслідування проводять органи міліції. Прокуратура Донецька здійснює процесуальне керівництво ходом досудового розслідування.