Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу в Кабміні повідомив голова Держспоживінспекції Сергій Орєхов.

«Було перевірено понад 100 тис. іграшок на суму 6 млн грн. Із них забраковано 20 тис. штук на суму 700 тис. грн», - сказав він.

Орєхов повідомив, що іграшки з порушеннями норм безпеки не потраплять на український ринок, а їх власники були оштрафовані більш ніж на 1 млн грн.

Відео дня

При цьому Орєхов повідомив, що новий технічний регламент безпеки іграшок за нормами Європейського Союзу, затверджений Кабінетом міністрів 15 липня, дозволить обмежити надходження неякісних іграшок на ринок України.

На цю тему: Українські вимоги до безпеки іграшок привели у відповідність до норм ЄС

«Ухвалення нового технічного регламенту по дитячих іграшках обмежить надходження на український ринок неякісних дитячих іграшок, тому що вимоги вже за новим технічним регламентом приведені у відповідність із європейськими стандартами. Це дасть позитивний результат найближчим часом», - сказав Орєхов.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів затвердив технічний регламент безпеки дитячих іграшок згідно з норми, що діє в країнах Європейського Союзу.

У Мінекономрозвитку зазначають, що в новій редакції регламенту максимально конкретизовані фізичні, хімічні, пожежні та гігієнічні вимоги до іграшок.