Нацбанк обмежив розрахунки для підприємств протягом дня до 10 тис. грн, а  для фізичних осіб - до 150 тис. грн.

Міністерство юстиції зареєструвало постанову Національного банку України про обмеження готівкових розрахунків. Про це регулятор повідомив банкам у листі №11-113/2541 від 22 липня, текст якого має в своєму розпорядженні УНІАН.

У листі Нацбанк повідомляє про реєстрацію в Мін‘юсті постанови від 6 червня 2013 року №210 “Про встановлення граничної суми розрахунків готівкою”, додає текст цієї постанови й нагадує, що вона набуває чинності з 1 вересня цього року.

Цією постановою Нацбанк, зокрема, обмежив розрахунки для підприємств (підприємців) протягом дня до 10 тис. грн, а також для фізичних осіб при розрахунках із підприємствами (підприємцями) і між собою за договорами купівлі-продажу, що підлягають нотаріальному посвідченню, до 150 тис. грн. Для проведення розрахунків фізичними особами понад встановлені обмеження постанова передбачає використання таких інструментів, як перерахування коштів між поточними рахунками, внесення і перерахування коштів на поточні рахунки, використання депозиту нотаріуса.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, правління Національного банку України затвердило постанову про обмеження готівкових розрахунків між фізичними особами до 150 тис. грн із 1 вересня 2013 року. Національний банк України оприлюднив проект постанови для громадського обговорення 4 березня. Верховна Рада прийняла закон, яким надала право НБУ вводити обмеження на розрахунки готівкою, восени 2012 року.