Федорович живе на Мівіні і поступово сліпне

У цьому переконані його захисники та українські дипломати, повідомляє ТСН.

Він четвертий місяць перебуває на підписі про невиїзд у російському містечку Єйськ на березі Азовського моря. Йому інкримінують браконьєрство. Водночас російська прокуратура розслідує кримінальну справу за фактом загибелі чотирьох моряків, які були разом з Федоровичем під час тарана російським судном українського човна. Але жодних слідчих експериментів та зведень сам-на-сам прокуратура не проводила, каже Федорович. Натомість йому запропонували добровільно піти за ґрати, а також підписати свідчення про те, що українці самі пішли на таран російського катера.

На тему: Рибалка, який вижив в Азовському морі, каже, що росіяни навмисно йшли на таран

Також чоловік розповів журналістам, в яких умовах він живе. Телевізор і кіт – єдині розваги Олександра Федоровича. Він винаймає житло, на яке не має грошей (оплачує українське генконсульство в Ростові-на-Дону), харчується "Мівіною". Через нерви та травми у рибалки сиплеться та сивіє волосся і погіршився зір.

Пʼять зламаних ребер і пробиті легені після зіткнення із російським катером берегової охорони потроху загоюються, але без допомоги лікарів, оскільки Федорович не має місцевої прописки.

На тему: У ЗМІ з'явилися кадри тарана човна українських рибалок росіянами (відео)

Відпускати додому Федоровича категорично відмовляються, попри безліч клопотань українських дипломатів. Російські слідчі наполягають, що спіймали браконьєра. Він має щонайменше сплатити штраф, хоча ані сіток, ані риби в українському човні не знайшли. Про чотирьох загиблих під час зіткнення українських громадян воліють не згадувати.

Тим часом Федорович чекає зведень сам-на сам із своїми кривдниками. До зустрічі з російськими прикордонниками він щільно списав папірець питаннями.