нафтогаз / Фото : news.nikcity.com

"Нафтогаз України" розрахувався з "Газпромом" за постачання природного газу в жовтні, повідомив РІА Новости у понеділок міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький.

"Сплатили. Скажу 20 листопада, коли точні дані все зберемо, але сплатили", - відповів Ставицький на запитання, який обсяг "Нафтогаз" імпортував в жовтні та на яку суму.

У четвер УНІАН з посиланням на джерело в українському холдингу повідомляв, що "Нафтогаз" заплатить "Газпрому" 15 мільйонів доларів за газ, поставлений у жовтні. При цьому раніше офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов повідомив, що "Нафтогаз" у четвер мав сплатити жовтневі постачання в розмірі 1,355 мільярди доларів.

Відео дня

На тему: Україна має сьогодні заплатити $1,355 мільярда за газ - Газпром

Міністр додав, що "Нафтогаз" продовжує розраховуватися з "Газпромом" за серпневі поставки. За його словами, Київ перерахував понад 20 % боргу.

Міністр також уточнив, що "Газпром" поки не перевів "Нафтогаз" на авансові платежі . "Поки не перевели", - сказав він. Згідно з контрактом, "Нафтогаз" повинен розраховуватися з "Газпромом" за імпортований газ до сьомого числа включно місяця, наступного за поставками.