Вифлеємський вогонь

Як передає кореспондент УНІАН, офіційна передача українськими пластунами Вифлеємського вогню миру відбулася о 12.00 на Володимирській горі біля пам'ятника князю Володимиру Великому. В акції взяли участь близько 50 киян і гостей столиці.

Як повідомили організатори церемонії, передача вогню в Національний музей «Меморіал пам'яті жертв голодоморів в Україні» має пройти о 15.00, а відтак вогонь буде передано учасникам акції протесту на Євромайдані.

За словами організаторів, вогонь буде рознесено в лікарні, церкви, а також на Майдан Незалежності активістам акції протесту. «Після церемонії пластуни і скаути намагатимуться рознести вогонь до максимальної кількості церков, лікарень, сирітських будинків, аби кожен міг відчути дух Різдва. Також о 17.00 ми передамо вогонь громаді на Майдані», - сказав один з пластунів.

Відео дня

Читайте також: Філарет вірить, що єдина Помісна церква буде

Як повідомляв УНІАН, 17 грудня українські пластуни одержали Вифлеємський вогонь миру на польському кордоні, після чого передали його активістам львівського Євромайдану.

Вифлеємський вогонь миру - це міжнародна щорічна скаутська акція до святкування Різдва, метою якої є розповсюдження символічного вогню, запаленого у Вифлеємі. Вперше вогонь до України потрапив в 1992 році. Сама акція була запроваджена в 1988 році австрійською телерадіокомпанією як благодійний крок: донести світло з місця народження Ісуса Христа тим, хто святкує Різдво поза домівкою. Того ж року ініціативу підтримали скаути Відня, а згодом – скаути інших країн.