REUTERS

У м. Артемівськ Донецької області тимчасово припинені заняття в школах і дитсадках.

Як повідомив кореспонденту УНІАН начальник Департаменту освіти і науки Донецької обласної державної адміністрації Юрій Соловйов, 11 шкіл і 15 дитячих садків міста призупинили заняття до покращення ситуації в місті.

«Приблизно 5,5 тисяч дітей сьогодні змушені були залишитися вдома. І як будуть розвиватися події, невідомо», - сказав він.

Відео дня

Читайте такожНа Донбасі помітили озброєного гвинтівкою підлітка (фото) - ЗМІ

Соловйов також зазначив, що департаментом освіти розглянуто варіанти, щоб не зірвати навчальний процес у школах.

«На всі випадки ми підготувалися, ми будемо працювати і за рахунок ущільнення матеріалу, і за рахунок дистанційної освіти, і, якщо на те буде воля, у тому числі і батьків, попрацюємо і в суботу», - сказав Соловйов.

У той же час в облдержадміністрації констатували, що в інших містах і районах області навчальний процес проходить у звичайному режимі. Так, незважаючи на складну ситуацію в містах Слов'янськ, Краматорськ, Маріуполь і Горлівка, школярі та студенти з ранку 24 приступили до навчання.

Читайте такожСепаратисти зловили і утримують в полоні "американо-ізраїльського" журналіста

Також припинені заняття в школах у Слов'янському районі Донецької області - через загострення ситуації, що викликане перестрілками й різними військовими діями.

«На жаль, через загострення ситуації в Слов'янському районі у низці сіл в школах, де батьки змогли забрати дітей, - забрали по домівках, за інших дітей педагогічні колективи взяли на себе відповідальність, і це наш борг і обов'язок, і ізолювали дітей у школах, тобто проводять заняття з дітьми всередині шкіл», - сказав Соловйов.

Читайте такожЕштон закликає припинити викрадення, тортури та вбивства на сході України - заява

Крім того, він зазначив, що в самому місті Слов'янську вже з цього понеділка, тобто з 21 квітня, загальноосвітні школи відновили роботу, і протягом тижня простежувалася тенденція до підвищення відвідуваності учнями навчальних закладів.

Начальник Департаменту повідомив, що 21 квітня відвідуваність в школі учнями була близько 60%, 23 квітня - вже 76% і сьогодні в школи прийшли близько 80% дітей. Але, при цьому, Соловйов підкреслив, що поки невідомо, як позначаться нинішні події в Слов'янському районі на роботі шкіл міста Слов'янська.