В кібератаці на Київстар Жорін бачить попередження для українців / колаж УНІАН, фото УНІАН, t.me/MaksymZhorin

Україна перебуває на порозі нового етапу протистояння з російським агресором, ознакою чого є потужна кібератака на "Київстар". Таку думку висловив відомий український військовослужбовець, заступник командира 3-ї Окремої штурмової бригади ЗСУ Максим Жорін.

"Хакерські атаки на банківські установи та мережі звʼязку навіть до найбільш стомленого від війни мають донести просту істину – ми на порозі нового етапу протистояння, і легшим він точно не буде. Не буде ніякого миру та відпочинку", – написав Жорін у своєму Телеграм. 

Він зазначив, що сьогодні західні партнери демонструють прояви слабкості, а українське суспільство – ознаки розʼєднаності. 

Відео дня

"Непогані умови для наших ворогів. Путін, на відміну від вчорашніх "готових боротись до кінця", не змінив своїх планів по знищенню нашої країни", – наголосив боєць.

Кібератака на Київстар

Як писав УНІАН, сьогодні один з двох найбільших в Україні операторів стільникового зв’язку, "Київстар", зазнав потужної кібератаки. Через це було порушено роботу частини обладнання в низці регіонів України. У компанії "Київстар" заявили, що не можуть сказати, скільки потрібно часу для відновлення системи.

Через збій в роботі мереж стільникового зв’язку почалися проблеми в роботі банкоматів і терміналів "ПриватБанку", оскільки частина з них тримають зв’язок із центральними серверами саме через "Київстар". Також ширяться повідомлення про неможливість оплатити проїзд у метро та покупки в магазинах.

Вас також можуть зацікавити новини: