Авіакатастрофа сталася ввечері 25 вересня / фото УНІАН, Андрій Марієнко

Родичі екіпажу військового літака Ан-26, який розбився в Харківській області, мають намір подати до суду через оприлюднені причини трагедії. За їхніми даними, всю провину трагедії хочуть перекласти на самих загиблих.

Про попередні висновки урядової комісії з розслідування обставин авіакатастрофи повідомив в інтерв'ю "РБК-Україна" віце-прем'єр міністр Олег Уруський.

За його слова, головна причина трагедії - системні порушення в організації польотів як з боку командування Повітряних сил, так і з боку бригади.

Відео дня

Мати загиблого капітана Ірина Кишеня розповіла ТСН, що перекладання провини за аварії на екіпаж для сімей ситуація очікувана. І якщо наступної середи на засіданні уряду у фінальному звіті дійсно прозвучать анонсовані віце-прем'єром висновки урядової комісії, родичі подаватимуть до суду.

"Я дуже обурена, тому що це ми і очікували, що всю провину покладуть на екіпаж. Чесно кажучи, дуже легко все списати на загиблих хлопців і дуже важко, щоб "на горі" хтось відповів за це. Ми будемо звертатися до Міністерства оборони і в письмовому вигляді, і дзвонити на гарячу лінію, і подавати до суду», - заявила Ірина Кишеня.

Читайте такожАвіакатастрофа Ан-26 на Харківщині: в урядовій комісії назвали причини трагедії

Авіакатастрофа Ан-26 на Харківщині: хронологія подій

  • Ввечері 25 вересня поблизу Чугуєва під час тренувальних польотів зазнав катастрофи військовий літак Ан-26, на борту якого перебували 27 осіб - військові льотчики і курсанти університету Повітряних сил ім. Кожедуба. Вижив тільки один курсант.
  • Державне бюро розслідувань назвало чотири версії катастрофи літака. Серед них - технічна несправність агрегатів літака, неналежне виконання обов'язків членами екіпажу, неналежне виконання службових обов'язків особами, які були відповідальними за управління польотами, та неналежне технічне обслуговування літака.
  • Члени сімей загиблих військовослужбовців в результаті катастрофи Ан-26 отримали по 1 млн 576 тис. грн допомоги.