Президент підкреслив, що Україна не забуває своїх героїв \ president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський наголосив, що держава має надати компенсації родинам жертв катастрофи військового літака Ан-26 у Харківській області

Читайте такожАварія Ан-26 під Харковом: рятувальники знайшли тіла усіх загиблихПро це він написав у Facebook. «Держава має забезпечити лікування постраждалого курсанта й надати компенсації тим, хто втратив близьких», - зазначив він.

Президент підкреслив, що Україна не забуває своїх героїв.

Відео дня

Катастрофа Ан-26 на Харківщині

Ввечері 25 вересня у Харківській області поблизу Чугуєва зазнав катастрофи військовий літак Ан-26, на борту якого перебували 27 осіб - військові льотчики і курсанти університету Повітряних сил ім. Кожедуба.

На місці катастрофи відразу знайшли тіла 22 загиблих, вранці сьогодні – ще одного. Тривають пошуки ще двох. Двох осіб з травмами було госпіталізовано. Вранці один з госпіталізованих помер.

Слідчі ДБР відкрили провадження за фактом порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу і тяжкі наслідки (ст. 416 Кримінального кодексу).

Міністр оборони Андрій Таран заявив, що, згідно з попередніми даними, причиною катастрофи літака стало те, що він зачепився крилом за землю. Ан-26 був 1977 року виробництва. На ньому здійснювалися тренувальні польоти.