У Києві перекрили рух Хрещатиком / фото УНІАН, Дмитро Хилюк

У Києві громадяни, що інвестували кошти в будівництво під управлінням визнаного неплатоспроможним банку “Аркада”, перекрили Хрещатик.

Читайте такожЗаморожене життя. Як люди живуть в закинутих недобудовах і чи є у них шанси не стати бомжами

Як передає кореспондент УНІАН, учасники акції протесту після пікетування Офісу президента рушили на Хрещатик та наразі проводять акцію під будівлею Київської міської держадміністрації.

Протестувальники вийшли на проїжджу частину, перекривши рух вулицею Хрещатик від вулиці Богдана Хмельницького до вулиці Прорізної.

Крім того, на лівій стороні Хрещатика вони припаркували декілька десятків своїх автомобілів прямо на проїжджій частині.

Поліція спрямовує в об’їзд автомобілі, що рухаються з боку Європейської площі та Бессарабської площі.

Проблеми банку "Аркада"

У серпні правління Національного банку України віднесло банк «Аркада» до категорії неплатоспроможних у зв'язку зі зменшенням нормативів його капіталу менш ніж до однієї третини мінімального встановленого рівня.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб 26 серпня почав процедуру виведення банку «Аркада» з ринку.

У серпні мер Києва Володимир Кличко повідомив, що підприємство «Київміськбуд» проведе аудит з добудови житлових комплексів «Евріка», «Патріотика» і «Патріотика на озерах», які перебувають під управлінням визнаного неплатоспроможним банку «Аркада».

12 жовтня компанія «Київміськбуд» повідомила, що планує завершити аудит з добудови ЖК в листопаді.

15 жовтня мер закликав інвесторів "Аркади" не піддаватися на політичні провокації та не перекривати Хрещатик. За його словами, івестори «Аркади» не вірять, що після виборів їх проблемою хтось опікуватиметься. «Ще раз підкреслю: вибори тут ні до чого. Сьогодні триває аудит усіх будівництв «Аркади». Здійснює його компанія «Київміськбуд». Завершити аудит планують уже в листопаді цього року. І після цього буде визначений алгоритм, за яким будуть добудовані житлові комплекси «Аркади», - прокоментував мер.

Сьогодні, 16 жовтня, на пікет біля Офісу президента зібралися близько 500 інвесторів "Аркади". Учасники акції заявили, що вони перекриватимуть Хрещатик до 20:00 на знак протесту проти того, що влада не звертає уваги на їхні проблеми.