Історик показав фото військового об'єкта в Дніпрі, який колись був засекреченим / фото facebook.com / В'ячеслав Швець

У Дніпрі на території Новокодацького лісництва знаходиться покинутий командний пункт зенітно-ракетних дивізіонів, який у минулому був засекреченим об'єктом.

Зараз на території командного пункту залишилися різні ангари, і є два будинки, в яких живуть нібито сім'ї екс-військових, повідомив у Facebook місцевий житель, історик В'ячеслав Швець.

За його словами, Бункери військового об'єкта були засипані.

Відео дня

"Зараз все покинуто, ...залишилися різні ангари, і не більше. І є два житлових будинки, типу сім'ї колишніх військових", – поділився експерт.

Експерт показав знімки військового об'єкта в Дніпрі, який колись був засекреченим / фото facebook.com / В'ячеслав Швець

Військовий об'єкт нагадує місто-"привид" Прип'ять, пише tsn.ua.

У мережі показали знімки військового об'єкта в Дніпрі, який колись був засекреченим / фото facebook.com / В'ячеслав Швець

Читайте такожУ Дніпрі курсанти влаштували видовищний флешмоб до Дня Соборності (відео)Командний пункт входив до переліку одного з семи дивізіонів, які захищали повітряний простір над Дніпром та Південним машинобудівним заводом і були озброєні ракетними комплексами С-300.

Журналісти дізналися, що за часів, коли об'єкт вважався засекреченим, на картах він був позначений як піонерський табір. Місцеві жителі знали, що на території знаходиться не піонертабір, оскільки здалеку бачили вежі радіолокаційних установок.

Вежі зникли на початку 90-х років, але тоді на об'єкті ще залишалася військова техніка. За неофіційними даними, об'єкт перебував під охороною до 2014 року. Деякі джерела стверджують, що військовий об'єкт у Дніпрі досі охороняють.

Раніше стало відомо, що в Дніпрі на вулиці Набережна Перемоги встановили світлофор, який сам зупиняє порушників. Світлофор назвали "гнівним", оскільки він показує водіям, які перевищили швидкість, незадоволений смайл.

Вас також можуть зацікавити новини: