Бутусов стріляв з "Гаубиці" "по окупантах" / скріншот

Державне бюро розслідувань (ДБР) у межах розпочатого кримінального провадження перевірить законність дій журналіста Юрія Бутусова на відео, яке він виклав у мережі.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Зазначається, що мова йде про відео, опубліковане 27 листопада.

"Сьогодні, в День пам'яті жертв Голодомору, мушу зізнатись, що я, ймовірно, можу бути причетним до загибелі деяких людей на Донбасі – але виключно до загибелі російських окупантів, терористів та вбивць українського народу", – підписав Бутусов відео у Facebook.

Бутусов стріляв з "Гаубиці" "по окупантах" / скріншот

На ролику він стріляє з "Гаубиці Д-20" калібром 152 мм, вигукуючи:  "По окупантах вогонь".

"Пізніше Бутусов дописав, що відео було знято дуже давно, і з тренувань, але оприлюднення подібних матеріалів завдає шкоду інформаційній безпеці Української держави та дозволяє представникам держави-агресора посилювати тиск на Україну", – зазначили у ДБР.

Читайте також"Мне стыдно": телеведущая Мосейчук осадила журналиста Бутусова, спорившего с ЗеленскимУ бюро додали, що усі обставини публікації та запису відео пострілу з гармати, яке виклав Юрій Бутусов, будуть перевірені. В тому числі в порядку статті 414 КК України (порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення) та статті 437 ККУ (планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни): "Будуть перевірені також і можливі посадові порушення тими особами, які допустили цивільного громадянина до відповідного озброєння".

За попередніми висновками, подія відбулась за межами зони ООС: "Але суспільство отримає повну і вичерпну відповідь після детальної перевірки".

Напередодні журналіст Юрій Бутусов влаштував словесну перепалку з президентом Володимиром Зеленським на прес-марафоні.