Генпрокурор Костін виявився неспроможним покарати винних у розстрілі Євромайдану, - Магда

Андрій Костін на чолі Офіса генерального прокурора обіцяв забезпечити покарання за всі злочини, вчинені під час Революції Гідності, однак кримінальні справи обвинувачуваних закривають. Про це у Facebook написав політолог Євген Магда.

13 грудня Дніпровський суд Києва закрив справу ексберкутівців Вадима Бетлія та Олега Козачишина через закінчення строків давності для притягнення до відповідальності. "Це означає, що Офіс генерального прокурора виявився неспроможним представити докази провини цих колишніх співробітників МВС до злочинів під час Революції Гідності", — написав Магда.

Він нагадав про "великий обмін" 2019 року, коли зразу 5 колишніх беркутівців поїхали до так званих ДНР та ЛНР попри те, що слідство проти них не було завершено. Цілком можливо, що Бетлій та Козачишин зможуть втекти з України.

Відео дня

На думку експерта, слабка позиція Офісу генпрокурора може негативно вплинути й на перспективи покарання російських воєнних злочинців. "Постає логічне питання: чи будуть співпрацювати з Україною іноземні партнери у питанні притягнення до відповідальності представників Росії, якщо наша держава виявилася неспроможною покарати тих, хто вчинив найгучніший злочин — розстріл мирних людей у середмісті Києва? Хто повірить генеральному прокурору та його офісу?" — йдеться в дописі.

Нагадаємо, у 10 річницю Революції Гідності Андрій Костін заявив: "Забезпечити покарання за всі злочини проти українців, вчинені під час Революції Гідності — наш незмінний пріоритет. І за останній рік для цього зроблено багато".