Неадекват, який голяка "давав жару" в Одесі, затриманий / фото УНІАН

В Одесі затримано чоловіка, який роздягнувся догола на парапеті пам'ятника "Крила Перемоги", встановленого з нагоди 40-річчя визволення міста від фашистських загарбників.

Інцидент стався у четвер, 12 серпня, приблизно о 4.00 на площі 10-го Квітня, чоловік був у неадекватному стані, повідомили УНІАН в Управлінні патрульної поліції в Одеській області.

"Молодий чоловік, який перебував у неадекватному стані, повністю роздягнувся, і влаштував "виставу" біля розташованої на площі стели "Крила Перемоги". Бігав, лаявся, відмовлявся одягнутися...", – розповіли в поліції.

Читайте також"Обчистили" дівчина та "рятівник": в Одесі чоловіка за день двічі пограбувалиПрибулі на місце події патрульні намагалися переконати хлопця припинити хуліганські дії, проте він на словесні попередження не реагував.

Тому правоохоронцям довелося застосувати спецзасоби, затримати його силою і передати медикам швидкої допомоги.

У мережі з'явилися відео, які зняли очевидці.

У Telegram-каналі Одесса INFO йдеться, що голий зловмисник розвів багаття, почав проводити "обряди зі своїми трусами", а після приїзду поліції та швидкої кидався плиткою.

Біля монумента "Крила Перемоги" зібралися люди, які просили порушника громадського порядку спуститися з парапету і надіти хоча б труси. Однак той реагував неадекватно – розповідав про секс у паралельних світах, про якусь дівчину, яка призначила йому тут побачення та інші дивні речі. Коли поліцейські підійшли до нього, він схопив шматки облицювальної плитки та почав їм погрожувати.

Іншим поліцейським довелося приставити до високого парапету драбину, по якій вони потім піднялися і допомогли колегам, які стояли поруч з порушником. При затриманні правоохоронцям довелося застосувати сльозогінний газ.

Нагадаємо, в Україні передбачено кримінальну відповідальність за хуліганство (ст. 296 Кримінального кодексу). За грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, загрожує штраф, арешт до шести місяців чи обмеження волі на термін до п'яти років.