Чернівці потерпають від негоди / фото УНІАН

У Чернівцях сьогодні відновив роботу найбільший ринок міста - Калинівський, який днями затопило через повінь.

Про це розповів міський голова Чернівців Олексій Каспрук, йдеться в сюжеті ТСН.

"Комунальники і підприємці вже майже навели порядок на ринку. Він починає працювати від сьогодні. Підтопленими залишаються декілька домогосподарств. Але більше лиха вода наробила в області",- каже очільник обласного центру. 

Відео дня

Складна ситуація у Новоселицькому і Вижницькому районах - там підтоплено села поблизу Чернівців.

Читайте такожОчевидці про "великий потоп" за заході України: "Думали, що настав кінець світу"

"Збитки дуже великі. Треба відновлювати дороги, дамби, гідротехнічні споруди. Слід допомагати людям, в яких пошкоджено обійстя і господарства. Знову гостро постало питання щодо будівництва водозахисних споруд у Чернівцях. Їх вартість понад мільярд гривень, але місто не може самостійно це профінансувати. Потрібна державна програма і підтримка", - наголосив Олексій Каспрук.

За його словами, обласний центр зазнав збитки приблизно на 12-13 мільйонів гривень. Резервний фонд, який має місто, використовують на боротьбу з коронавірусом. Тому, зауважує мер, без допомоги держави у ліквідації наслідків паводку не обійтися. 

"Після повені 2008-2010 років було вжито багато легких заходів. Не було достатньо інвестовано у захисні споруди, дамби. Утім, цього разу ми вже мали картину і передбачали, звідки чекати на воду, відслідковували її рух. Тому могли за кілька днів попередити і підприємців, і мешканців міста та області про небезпеку. Тому цього року люди були більше підготовлені, а відтак збитки понесені менші", - наголосив мер.

Як повідомляв УНІАН, у Чернівцях чоловік упіймав величезну рибу на затопленому паводком ринку.