Водою затопило торговельні ряди / фото УНІАН

У Чернівцях внаслідок різкого підйому рівня води у річці Прут підтоплено найбільше комунальне підприємство міста «Калинівський ринок» та приватний ринок «Добробут».

Як повідомив кореспонденту УНІАН генеральний директор Калинівського ринку Ігор Маслянчук, підтоплення базару розпочалося сьогодні приблизно о першій годині ночі, коли вода з річки Прут, яка знаходиться поруч, почала стрімко виходити з берега, заливаючи торгівельні ряди на об’єкті.

Читайте такожБуковель затопило через паводки: оприлюднено відео

Відео дня

Зокрема, після того, як рівень води у Пруті збільшився та перевищив 5-метровий показник критичної норми, річка підтопила крайні ряди Калинівського ринку.

Напередодні підприємці упродовж двох діб вивозили товари зі своїх контейнерів або переміщали їх на верхні поверхи своїх торгівельних точок.

За повідомленням Чернівецького гідрометцентру, піковий показник прибуття річки, який може нести загрозу для Калинівського ринку, очікується сьогодні приблизно в обідній час. Він може становити 6 метрів.

У зв’язку зі стихією, адміністрація ринку оголосила сьогодні вихідний день для усіх підприємців «Калинки» та вирішило сьогодні не допускати підприємців до торгівлі на ринку.

На ринку оголосили вихідний / фото УНІАН

«Хоча люди все рівно заходять до своїх об’єктів. Але сьогодні ми офіційно не працюємо. Забезпечуємо контроль за майном людей і рівнем води у річці», – сказав Маслянчук.

Довідка УНІАН. Комунальне підприємство «Міський торгівельний комплекс «Калинівський ринок»  - торговельний комплекс, що перебуває у власності територіальної громади Чернівців. Він займає площу більше 35 га, формує значну частину міського бюджету та дає роботу тисячам чернівчан.

Як повідомляв УНІАН, через паводок газопостачання Чернівців опинилося під загрозою.