false

Одеський навчально-виховний комплекс № 125 "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад" відвідав міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Він високо оцінив новації, які введені в даному закладі освіти. Про це повідомляє видання Odessitua з посиланням на прес-службу МОН.

Міністр зазначив, що виконано капітальний ремонт будівлі навчально-виховного комплексу, закуплено технічне обладнання для харчоблоку.

Відео дня

"Серед новацій - у закладі "шведський стіл". Тому діти можуть самостійно вибирати страви із запропонованого меню на день. Також опрацьовується питання організації безглютенового та безлактозного харчування для учнів 1-4 класів. Наша спільна мета - підвищити загальний середній рівень харчування від якості, поживності страв і безпеки харчових продуктів до ресурсного забезпечення шкіл. Тому повинні сприяти тому, щоб діти охоче харчувалися в шкільних їдальнях, а батьки були б впевнені, що шкільне меню корисне для здоров'я їхніх дітей", - написав Сергій Шкарлет у своєму Telegram-каналі.

У свою чергу мер Одеси Геннадій Труханов зазначив, що такій високій оцінці передувала велика робота, яка триває і сьогодні.

"Більшовик, Крива Балка, Слобідка. Ще до 2014 року ці мікрорайони вважалися депресивними. Ми поступово покращуємо якість життя в них і починаємо з навчальних закладів. Наше завдання - зробити школи своєрідними культурними та спортивними центрами: сучасними, красивими і комфортними для учнів. Звичайно, крім зовнішнього вигляду шкіл, особливу увагу ми приділяємо харчуванню школярів. І нам приємно, що наша робота оцінена на такому високому рівні. Крім того, я радий, що членам нашої Громадської ради при Департаменті освіти вдалося озвучити міністру питання про проблеми дітей, які потребують безглютенового харчування, адже цьому питанню в Одесі також приділяється особлива увага і зовсім скоро діти, які цього потребують, будуть отримувати відповідне харчування", - підкреслив Одеський міський голова Геннадій Труханов.

Мер Одеси зазначив, що робота з впорядкування всіх міських навчальних закладів, а також впровадження в них смачного, різноманітного і головне корисного харчування триває.