В середині квітня на карантин через спалах коронавірусу було закрито Києво-Печерську лавру \ фото УНІАН

Карантин у Києво-Печерській лаврі, Іонинському та Покровському монастирях скасовано.

Читайте такожКличко розповів, які послаблення карантину у Києві очікуються з 1 червня

Як передає кореспондент УНІАН, про це міський голова Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-брифінгу. «У столиці зняли карантин в кількох монастирях, що були закриті через спалахи захворювання. Зокрема, у Києво-Печерській лаврі, Іонинському та Свято-Покровському чоловічих монастирях», - повідомив мер.

Відео дня

Він додав, що за весь період карантину священикам і монахам зробили більше тисячі лабораторних ПЛР-тестів.

«Завдяки вчасно проведеним протиепідемічним заходам та дотриманню суворого карантину вдалося локалізувати осередки захворювання», - сказав Кличко.

Мер зазначив, що перед скасуванням карантинних заходів на територіях та у будівлях релігійних об’єктів провели повну дезінфекцію.

«Як ви знаєте, уряд дозволив проводити служби в храмах – з дотриманням регламентів та санітарних вимог. Я звертаюся до служителів усіх конфесій: «Бережіть своїх прихожан, дотримуйтеся правил! Не збирайте в храмах велику кількість людей, щоб не сталося нових спалахів хвороби», - наголосив Кличко.

Як повідомляв УНІАН, в середині квітня на карантин через спалах коронавірусу було закрито Києво-Печерську лавру, Іонинський та Свято-Покровський монастирі.

З 22 травня в рамках переходу до адаптивного карантину, який передбачає поетапне пом'якшення обмежень, в Україні, серед іншого, дозволено відправляти служби у храмах, якщо у їхніх приміщеннях перебуватиме одна людина на 10 кв. м.

У Києві станом на ранок 26 травня зареєстровано 2 тис. 710 випадки захворювання на COVID-19, за добу - 58 нових.