Ківу можуть відправити на повторний захист дисертації / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Народного депутата від партії "Опозиційна платформа – за життя" Іллю Киву можуть відправити на повторний захист дисертації.

Таку думку на телеканалі OBOZREVATEL висловив радник міністра внутрішніх справ України, доктор філософії в галузі "Право" Володимир Мартиненко.

"Враховуючи великий суспільний резонанс, я припускаю, що експертна рада відправить роботу Ківи на повторну експертизу, тобто на повторний захист", - сказав Мартиненко.

Він зазначив, що якщо під час написання експертного висновку виникають певні сумніви, "роботу відправляють на повторну експертизу. Повторний захист проходить вже в іншій спецраді якогось іншого вишу".

Читайте такожДепутат Ківа привітав "колег" - вчених з Днем науки

"Чи зможе Ілля Ківа довести, що це його робота, що він в цьому розбирається, що там є наукові статті – це буде вже з'ясовано в результаті цієї глибинної перевірки. Але у мене є сумніви, що в результаті всіх цих процесів Іллі Киві нададуть наукове звання "кандидат наук", – резюмував експерт.

Ілля Кива захистив дисертацію: що відомо

  • 26 квітня народний депутат України від ОПЗЖ Ілля Кива захищав кандидатську дисертацію. Він претендував на ступінь кандидата наук з державного управління.
  • Повідомлялося, що на захист дисертації Ківи не пускали журналістів "без акредитації". Крім того, троє чоловіків у чорному одязі блокували вхід в аудиторію в Інституті підготовки кадрів Держслужби зайнятості, де Кива захищався.
  • За даними руху "ЧЕСНО", Ілля Кива закінчив Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого за спеціальністю Правознавство та Національну академію внутрішніх справ за спеціальністю право.
  • Також він навчався у Полтавському національному педагогічному університеті імені Короленка (педагог-психолог) та Полтавському нафтовому геологорозвідувальному технікумі (кваліфікація технік-механік).
  • Захист тривав з 10 до 13 годин. Члени комісії проголосували одноголосно: 13 - за, 0-проти.
  • Вийшовши з аудиторії після захисту, Кива подякував журналістам, які витратили свій час на висвітлення цієї події, і зазначив, що не сподівався на такий ажіотаж. На думку нардепа, тепер "наукове співтовариство стало сильнішим".
  • Однак ЗМІ з'ясували, що депутат доклав до своєї дисертації довідку з підробленим підписом і вказав конференції, в яких не брав участь.
  • Наукового керівника Киви, Володимира Гурковського, який допомагав депутату з дисертацією, звільнили з роботи.
  • Після затвердження МОН результатів Ілля Кива отримуватиме 15% надбавки до зарплати за науковий ступінь.