23 травня столиця розпочала другий етап послаблення обмежень \ УНІАН

Міський голова Києва Віталій Кличко розповів, які послаблення карантину у столиці очікуються з 1 червня.

Читайте такожКиєво-Печерська Лавра відкрилася після карантину

Як передає кореспондент УНІАН, на онлайн-брифінгу мер зауважив, що «з 1 червня за рішенням комісії з надзвичайних ситуацій міста, ми плануємо відкрити дитячі садочки, спортивні комплекси та зали, фітнес-центри (окрім басейнів), дитячо-юнацькі спортивні школи, пляжі і зони відпочинку біля водойм».

Відео дня

«Також з 1 червня будуть зняті обмеження на відвідування міських кладовищ. Відновлять роботу заклади професійно-технічної та вищої освіти для випускників та абітурієнтів», - додав Кличко.

Мер столиці нагадав, що з 23 травня столиця розпочала другий етап послаблення обмежень, зокрема відновив роботу в звичайному режимі наземний громадський транспорт, який повинен перевозити пасажирів у межах кількості місць для сидіння.

"У неділю за графiком вихiдного дня на лініях працювали 191 автобус, понад 250 тролейбусів, 125 трамваïв та 60 маршруток "Киïвпастрансу". Також із суботи перевозять пасажирiв i маршрутки приватних перевiзникiв. У недiлю їх в місті працювало 770 одиниць", - зазначив Кличко.

За його словами, увесь рухомий склад обов'язково проходить дезiнфекцiю, а у транспорті обов’язковий масковий режим - як для водiïв i кондукторiв, так i для пасажирiв.

Кличко наголосив, що маска також обов‘язкова для відвідувачів ринків, зокрема промислових та сільськогосподарських ярмарок, які сьогодні розпочали працювати в столиці, а також метрополітену.

Міський голова додав, що від сьогодні в місті відкрили спортивні та дитячі майданчики у парках і скверах та на прибудинкових територіях.

Він закликав киян бути свідомими та дотримуватися карантинних норм.

Кличко також нагадав, що в робочі дні триває обмеження на в’їзд великогабаритного транспорту на чотирьох в’їздах до Києва - на Житомирському, Бориспільському, Одеському та на Гостомельському шосе з 7:00 до 10:00 та ввечері з 17:00 до 20:00.