Колодько помер через коронавірус / Фото Depo

У Вінниці від коронавірусу померла сім'я лікаря Віктора Колодька — завідувача поліклініки Вінницької обласної лікарні ім. Пирогова.

Спочатку померла 92-річна мама медика, потім — брат, а через тиждень і сам він. Про це повідомив "Обозреватель".

"Він (Колодько, - УНІАН.) лікувався з перших же днів хвороби, консультувався з інфекціоністом. Але в цей час вже була тяжко хвора його літня мама, він як лікар розумів, що вона найближчим часом помре. Тому одразу лягти в лікарню не міг", – зазначив директор обласної лікарні Олександр Жупанов.

Відео дня

Читайте також"Трійки голос сів, запахи не відчуваю": Кличко зробив повторний тест на COVID-19

Потім, за словами медика, Колодько пройшов КТ і побачив, що легені вражені. Він ліг у стаціонар, його стан погіршився.

"У цей час у лікарні вже був брат. Спочатку брат йшов на поправку, і всі думали, що він вилікується. Але йому стало різко зле — і він помер", - поділився Жупанов.

Для всіх, хто знав Колодька, його смерть стала несподіванкою. Спортсмен, життєлюб, відмінний організатор. Кажуть, він постійно підтримував форму, ходив до зали, а ще з молодості грав у футбол.

"Думаю, він просто за собою трохи не додивився. У той час була хвора мама, потім – його брат. І обома похоронами займався Віктор сам. Недооцінив свій стан. Кажуть, все у нього почалося зі звичайного покашлювання. У лікарню він вже прийшов, коли 65% легень були вражені", – зазначив лікар Олег Щеглов.

Ще одна трагедія в родині через коронавірус сталася під Києвом

  • У місті Тараща під Києвом від коронавірусу померло подружжя-медики — медсестра місцевої поліклініки та лікар-анестезіолог місцевого реанімаційного відділення.
  • У них залишився син, 13-річний Антон, який перебував на апараті ШВЛ.
  • Трагедія трапилася 10-11 жовтня. Коли хлопець прокинувся, прийшов до тями — йому сказали, що немає обох батьків. Він відповів, що Бога не існує.