Корпорація 'АТБ' висловила позицію щодо дій СК УПСК з перегляду судових рішень для ухилення від сплати страхового відшкодування по КАСКО

В корпорації АТБ прокоментували незрозумілу ситуацію щодо дій ПрАТ "Українська пожежно-страхова компанія", яка вкотре ініціювала перегляд судових рішень, якими страхову компанію зобов’язали здійснити страхові відшкодування за договорами КАСКО на користь ПП "Транс Логістик", яка входить до складу корпорації.

Ця транспортна компанія — одна з небагатьох, яка з початком масштабного російського вторгнення до України у надзвичайно небезпечних та складних умовах здійснювала доставку продуктів харчування до магазинів мережі АТБ у ті населені пункти, в які хоч якось була можливою доставка для запобігання гуманітарній кризі. Працюючи під авіанальотами та постійними обстрілами, ПП "Транс Логістик" втратила понад півсотні вантажівок, але продовжує підтримувати активну діяльність: надає робочі місця та сплачує податки. Сплата податків від підприємств групи АТБ — це понад половина всіх надходжень від рітейл-галузі, і сягнула 20,44 млрд грн. З перших днів ворожого вторгнення до України АТБ та її підприємства перейшли на особливий режим роботи і стали форпостом продовольчої безпеки для всієї країни. Компанія передала українським захисникам сотні тонн продуктів, понад тисячу автомобілів спеціального призначення та гуманітарної допомоги для українців, загальна сума якої вже налічує майже 500 мільйонів гривень і продовжує стрімко зростати.

ПП "Транс Логістик" входить до складу корпорації АТБ, і в минулому вже виграла десятки судових справ, в яких суди визнали неправомірними дії "Української пожежно-страхової компанії", яка здійснила спроби ухилитись від виконання своїх зобов’язань перед компанією із корпорації АТБ. Страховик опинився в центрі гучного скандалу через відмову в багатомільйонних виплатах. Але суди захистили інтереси сумлінного страхувальника та підтвердили необґрунтованість відмови СК УПСК у виплаті страхового відшкодування.

Відео дня

"Наразі, склалася ситуація, в якій "Українська пожежно-страхова компанія", нехтуючи численними правовими висновками Верховного суду, ініціює через суд першої інстанції скасування раніше ухваленого законного рішення по стягненню страхового відшкодування за начебто нововиявленими обставинами, які такими насправді не є. — вказано у поширеній корпорацією АТБ заяві. — Можливо припустити, що у ПрАТ "Української пожежно-страхової компанії" існує тільки бажання перекрутити обставини та надати суду вочевидь неправдиві дані, виключно з метою введення суду в оману та подальшого отримання необґрунтованого судового рішення".

Як повідомлялось, в процесі страхування ПрАТ "Українська пожежно-страхова компанія" понад 800 транспортних засобів ПП "Транс Логістик", страхова компанія безпідставно відмовила ПП "Транс Логістик" у виплаті страхового відшкодування шкоди по низці дорожньо-транспортних пригод і це при тому, що попередньо УПСК було отримано від ПП "Транс Логістик" близько 11 млн. грн. страхових платежів за договорами КАСКО. У корпорації АТБ підтвердили що, ПП "Транс Логістик", виявилася однією з сотень інших клієнтів страхової компанії УПСК, яка впродовж 2021-2022 років ініціювала десятки судових процесів з примусового стягнення з "Української пожежно-страхової компанії" страхового відшкодування за договорами добровільного страхування наземного транспорту (КАСКО), укладеними з УПСК – загальна сума судових позовів склала близько 7 млн. гривень.

"За результатами судового розгляду всіх судових справ суди різних інстанцій, в тому числі Верховний суд, стали на захист порушеного права та законних інтересів ПП "Транс Логістик", задовольнивши всі вимоги по стягненню страхового відшкодування та відповідних штрафних санкцій з ПрАТ "Української пожежно-страхової компанії". — прокоментували в корпорації АТБ. — Верховний суд в своїх численних постановах визнав дії страхової компанії неправомірними, а поведінку "Української пожежно-страхової компанії" такою, що суперечить принципу добросовісності та чесній діловій практиці".

В АТБ заявили, що "очікують на об’єктивний розгляд судом вказаної справи та ухвалення законного судового рішення про захист порушених прав і законних інтересів компаній, які сумлінно здійснюють свою діяльність на благо України в цей важкий час".