Фото ua.depositphotos.com

Суд апеляційної інстанції ухвалив вже 16 рішень, які зобов'язують "Українську пожежно-страхову компанію" здійснити виплати на користь компанії "Транс Логістик" з групи АТБ. Також страховик, який опинився в центрі гучного скандалу через відмову в багатомільйонних виплатах, згідно вердиктами судів, компенсує компанії "Транс Логістик" судові витрати. Всього компанія ініціювала понад три десятки позовів до зазначеного страховика.

Таким чином судові інстанції захистили інтереси сумлінного страхувальника, і підтвердили необґрунтованість відмови СК УПСК у виплаті страхових відшкодувань.

"На думку Корпорації АТБ, зазначена динаміка прийняття судових справ на користь "Транс Логістик" дає надію на об'єктивне і законне вирішення інших судових справ, де судами будуть продовжуватися враховуватися всі обставини, що свідчать про неналежне виконання страховою компанією своїх зобов'язань по виплаті на користь "Транс Логістик" страхових відшкодувань", — прокоментували хід тяжби зі страховиком в прес-службі Корпорації АТБ, зазначивши, що такі судові вердикти захистили її інтереси як сумлінного страхувальника і висловивши свою думку про те, що практика УПСК за ухилення від страхових виплат "не має нічого спільного з ділової порядністю і партнерськими відносинами в бізнесі".

Відео дня

Як повідомлялося раніше, компанія "Транс Логістик" корпорації АТБ виявилася однією з сотень інших клієнтів страхової компанії УПСК, які змушені через суди домагатися виплат від недобросовісного страховика. Згодом у корпорації АТБ підтвердили, що компанією "Транс Логістик" ініціювала понад три десятки судових процесів через те, що "Українська пожежно-страхова компанія" необґрунтовано припинила здійснювати виплати за договором КАСКО. Цю Угода між УПСК і "Транс Логістик", що входить до складу АТБ, було укладено у 2019 році. СК застрахувала понад 800 транспортних засобів компанії, а згодом відмовилася від виплат, порушуючи власні процедури. Коли сума боргу страхової компанії перед "Транс Логістик" по страхових виплатах стала значною, "Українська пожежно-страхова компанія" припинила страхові виплати. Отримавши від "Транс Логістик" 11 млн грн платежів за договорами КАСКО, УПСК відмовилася від виконання взятих на себе зобов'язань по страхових виплатах на суму близько 7 млн грн. Це і стало приводом для звернення "Транс Логістик" до судів.