Кримчанин Олег Приходько не може отримати свої ліки / Фото Радіо Свобода

Проукраїнський активіст з Криму Олег Приходько не може отримати посилку з медикаментами в російському СІЗО вже більше двох тижнів.

Про це в коментарі виданню Крим.Реалія розповів адвокат Назим Шейхмамбетов.

Читайте такожРодині заарештованого кримчанина Приходько відмовили в побаченні

Дана проблема була вже раніше, родичі відправляли посилку з ліками, там теж була заминка кілька днів. Ми направили ряд звернень, тоді дуже швидко відреагували і передали ліки і посилку, –зазначив адвокат.

За словами Шейхмамбетова, Приходько має ряд хронічних захворювань, і утримання в СІЗО погіршило стан здоров'я кримчанина.

Його сім'я дуже пильно стежить за його станом здоров'я і регулярно відправляє йому ліки, які він на регулярній основі приймає. В кінці серпня йому вкотре відправили посилку, але йому її не передають, при цьому нічого не пояснюють. Згідно з поштовим ідентифікатором, ми відстежили, що дана посилка була відвантажена в СІЗО ще п'ятого вересня, і станом на 17 вересня посилка Олегу Аркадійовичу передана не була. Хоча за законом посилку повинні передавати на наступний день, –розповів Назим Шейхмамбетов.

Представники СІЗО поки не прокоментували таку тривалу затримку в передачі посилки Приходько.

За що затримали Олега Приходька в анексованому Криму

Олега Приходька затримали 10 жовтня 2019 року. Російська ФСБ звинуватила його в підготовці до терористичного акту і незаконному виготовленні вибухових речовин. Утримується в спецблоці СІЗО Сімферополя.

8 лютого 2019 року співробітники кримського главку ФСБ провели обшук у Приходька. Силовики вилучили у нього українську символіку, прапори партії "Свобода", червоно-чорні прапори, портрет Степана Бандери, техніку та домашні CD-диски. Після обшуку Приходько відвезли до Сімферополя, де допитували, розпитуючи про його діяльність і зв'язки на материковій частині України.

Прокуратура Автономної Республіки Крим розпочала кримінальне провадження за ч.1 ст. 146 КК України про незаконне позбавлення волі людини.