Ілюстрація УНІАН

Незважаючи на складну епідеміологічну ситуацію з COVID-19 по Україні, в Маріуполі місцеві лікарні повністю забезпечені киснем завдяки меткомбінату імені Ілліча.

Про це повідомляє «5 канал» з посиланням на лікарів маріупольських лікарень. 

Відзначається, що багато в чому таких результатів вдалося досягти завдяки підтримці Групи компаній «Метінвест», чиї інвестиції за час пандемії в подолання COVID-19 в Маріуполі вже перевищили 70 мільйонів гривень.

Відео дня

Серед іншого, за підтримки Групи «Метінвест» в місцевих лікарнях додатково облаштували понад 700 ліжко-місць з кисневими точками, в результаті чого медичні установи міста заповнені менш ніж на 60%.

«Зараз у нашому місті є 1002 кисневих ліжка. Кожна киснева точка підведена абсолютно до кожного пацієнта, вони функціонують безперервно, з урахуванням того, що в кожній лікарні встановлені кріобочки... Це велика підмога, тому що зараз це, напевно, найважливіший аспект в лікуванні пацієнтів з коронавірусом», – зазначає директор ЦПМСД №2 Євген Матвєєв.

«Крім кисню, нам компанія «Метінвест» і Фонд Ріната Ахметова дуже допомагають з придбанням і дарують апарати штучної вентиляції легенів, засоби індивідуального захисту», – додав керівник Маріупольської міської лікарні №9 Олександр Железняк.