В Авдіївській центральній міськлікарні будують кисневу станцію за підтримки Фонду Ріната Ахметова й компанії "Метінвест". На реалізацію проекту спрямували 13 млн грн. 

На території медзакладу встановлять повністю автоматизовану систему киснепостачання й забезпечать безперебійну доставку життєво необхідного газу до 81 точки в шести відділеннях лікарні. Обслуговування станції зможе здійснювати один фахівець, а заправка киснем відбуватиметься на місці.

Відео дня

Фонд Ріната Ахметова і "Метінвест" вже не вперше допомагають лікарні в Авдіївці: раніше вони надали сучасний апарат ШВЛ, експрес-тести на COVID-19, респіратори для лікарів і захисні костюми. Крім того, ГО "Платформа спільних дій" за підтримки Авдіївського коксохіму (АКХЗ) придбала для медзакладу три кисневі концентратори.

Читайте такожНа тлі зростання захворюваності на COVID-19 лікарні Маріуполя безперебійно отримують кисень від меткомбінату Ілліча"Вже в кінці жовтня лікарня зможе надавати якісну допомогу пацієнтам, які потребують кисневої терапії", - розповів генеральний директор АКХЗ Віталій Литовка.

Зазначається, що Авдіївський коксохім багато років допомагає лікарні міста розвиватися і допомагає з ремонтом відділень.  

"У найкоротші терміни опорні лікарні по всій країні отримали 207 апаратів ШВЛ, понад 300 тисяч експрес-тестів, понад 200 тисяч засобів індивідуального захисту та витратних матеріалів, 155 кисневих концентраторів. Всього допомогу Фонду отримали понад 500 медустанов по всій країні",- розповіла Ірина Блажан, головний директор програм Фонду, про внесок у боротьбу з COVID-19 й озвучила виділену на це суму - понад 450 млн грн.