Металурги розробили захисні конструкції для військових-мобільні укриття / фото Метінвест

З початку повномасштабної війни Група Метінвест на підтримку армії, мирних жителів і своїх співробітників компанія направила 2,1 млрд грн.

Більше половини це Суми, а саме 1.4 млрд грн, спрямовані на підтримку військових в рамках мілітарної ініціативи "сталевий фронт Ріната Ахметова".

Метінвест став одним з найбільших постачальників спецсталі та захисної амуніції в Україні. Зокрема, передав ЗСУ, іншим силовим структурам, рятувальникам і медикам 150 тис.бронежилетів – це кожен десятий бронежилет в українській армії. Велика частина пластин для цих бронежилетів була проведена зі спецсталі Метінвесту на підприємствах Групи. 

Відео дня

Металурги розробили захисні конструкції для військових-мобільні укриття. На фронт вже відправили 29 металевих укриттів для зміцнення окопів. Компанія планує щомісяця виробляти і передавати на передову 30 таких укриттів. 

Також компанія закуповує амуніцію і техніку для захисників України. Нещодавно військові отримали нове дефіцитне обладнання-15 супутникових артилерійських комплексів з наведення вогню

"Для України Метінвест - надійна опора. Це тисячі людей, які вкладають душу у свою справу, піклуються про земляків і служать у лавах ЗСУ. З першого дня війни Метінвест допомагає країні бути сильною. Ми скрізь, де потрібна підтримка. І разом ми наближаємо перемогу України", - прокоментував генеральний директор "Метінвесту" Юрій Риженков.

При цьому підприємства серйозно постраждали від військових дій, порушеної логістики, падіння цін на продукцію. Компанія заявляє, що працює на рівні 30-50% довоєнних потужностей.  

Всього з початку війни бізнеси SCM направили на допомогу Україні та українцям понад 3 млрд.грн.