facebook.com/margarita.pogosbekova

У Києві під будівлею Офісу президента пройшов мітинг ріелторів, які виступили проти законопроекту "Про ріелторську діяльність", який дозволяє купувати або орендувати нерухомість виключно через ріелторів з єдиної бази.

Про це повідомила у Facebook одна з учасниць акції Маргарита Погосбекова.

"Законотворці придумали закон, щоб продати, купити, здати в оренду будь-який громадянин міг, тільки звернувшись до ріелтора. Радіти б - люди будуть змушені йти до нас, і платити за послуги. А ми протестуємо. Тому що розуміємо - насильно милим не будеш. Ми не хочемо стати частиною схеми, що нагадує рекет. І грати за правилами ляльководів!", - написала вона.

Відео дня

За її словами, ріелтори зрозуміли, що ті повноваження, якими їх хочуть наділити творці законопроекту - "це шматок сиру в мишоловці".

Читайте такожЛегалайз для ріелторів: Чим загрожують українцям нові правила на ринку нерухомості

"Щоб через нас дістатися до грошей народу - власників нерухомості. Всіх громадян не візьмеш під контроль, і даниною не обкладеш. А створити прошарок, що збирає внески та передає їх "куди треба" прикрившись обов'язковою ріелторською послугою - до цього додумалися. А тих ріелторів, хто в цій схемі брати участь не захоче - легко усунуть. За допомогою дивних структур, зовні схожих на органи самоврядування...", - зазначила учасниця мітингу.

"Народ поки що не розуміє, що зміниться. Ну, ріелтори будуть навчені і сертифіковані - що ж поганого? Ну, будуть підконтрольні власній федерації, а не державі - куди ж демократичніше? Ну, з'явиться платна єдина база - відмінно, сміття менше буде... А насправді за всіма цими нововведення, ховається одне - з кожної дії, що людина захоче зробити з власним нерухомим майном, потрібно буде заплатити винагороду. Через ріелтора! Тому що саме його обрали тим, кого будуть ненавидіти за ці побори.. Плутаючи їх з цієї ріелторською послугою, яка приносить чималу користь клієнта і допомагає більш вигідно продати, купити або здати квартиру, будинок або офіс....", - пояснила Погосбекова.

Читайте такожТільки з ріелтором: експерт назвавши мінуси запровадження нових правил продажу та оренди нерухомості

Вона підкреслила, що ріелтори вступають за цивілізований ринок і проти втягування в корупційні схеми.

Як повідомляв УНІАН, у Верховній Раді зареєстровано проект закону "Про ріелторську діяльність", яким хочуть детінізувати галузь і зобов'язати ріелторів мати ліцензію, а також ввести паспортизацію об'єктів та їх реєстр.