Фото УНІАН

Митрополит Української православної церкви Московського патріархату Онуфрій закликав президента РФ Володимира Путіна "негайно припинити братовбивчу війну".

Про це йдеться на сайті УПЦ МП.

"Відстоюючи суверенітет та цілісність України, ми звертаємось також до президента Росії та просимо негайно припинити братовбивчу війну. Український і російський народи вийшли із Дніпровської купелі хрещення, і війна між цими народами - це повторення Каїнового гріха, який по заздрості убив свого рідного брата. Така війна не має виправдання ні у Бога, ні у людей", - зазначив митрополит Онуфрій.

Він також закликав українців "не впадати в паніку, бути мужніми і проявити любов до своєї Батьківщини і один до одного".

Також митрополит Онуфрій закликав вірян до посиленої покаянної молитви за Україну, за військо і народ, забути взаємні чвари і непорозуміння та об’єднатися любов’ю до Бога і Батьківщини.

"В цей трагічний час ми виражаємо особливу любов та підтримку нашим воїнам, які стоять на сторожі та оберігають і захищають нашу землю і наш народ. Нехай Бог їх благословить і береже!", - наголосив він.

Оголошення Росією повномасштабної війни проти України

Як повідомляв УНІАН, президент Росії Володимир Путін почав вторгнення в Україну у ряді міст прогриміли вибухи. 

Незабаром президент України Володимир Зеленський звернувся до українців і оголосив про введення воєнного стану.

Раніше журналіст Андрій Цаплієнко повідомив, що війська Росії перетнули кордон України в районі Харкова.

Водночас журналіст Юрій Бутусов поділився, що російська сторона атакувала нашу державу, і по всій країні були атаковані військові об'єкти, в першу чергу, системи управління, авіабази частини протиповітряної оборони. За його даними, українська армія чинила опір.

До цього російський президент Володимир Путін підписав укази про незалежність так званих "ЛНР" і "ДНР". РФ також вирішила ввести в псевдореспубліки своїх "миротворців". Про такі рішення російської сторони стало відомо 21 лютого.

Пізно ввечері 23 лютого з'явилася інформація, що ватажки "ДНР" та "ЛНР" Денис Пушилін і Леонід Пасічник попросили Росію надати "республікам" військову допомогу