Юрист зазначив, що є випадки, коли можуть призвати і всю сім'ю / колаж УНІАН, фото УНІАН

Адвокат Ростислав Кравець пояснив, чи можуть мобілізувати кількох чоловіків з однієї родини. Він зазначив, що українське законодавство не забороняє мобілізувати всіх членів сім'ї.

"Якщо всі члени сім'ї підлягають мобілізації, то їх усіх можуть призвати на військову службу", – зазначив адвокат у коментарі виданню "Обозреватель".

При цьому він зазначив, що не підлягають призову чоловіки і жінки, чиї близькі родичі загинули або пропали безвісти в ході АТО/ООС, а також під час повномасштабного вторгнення Російської Федерації.

Відео дня

Йдеться про таких родичів, як:

  • чоловік/дружина;
  • син/дочка;
  • батько/мати;
  • дідусь/бабуся;
  • повнорідний / неповнорідний брат або сестра.

"Якщо людина загинула на війні або пропала безвісти, то її близьких родичів не мобілізовуватимуть", – уточнив Кравець.

Також одного їхнього подружжя не можна мобілізувати, якщо є неповнолітні діти.

"Якщо в сім'ї є неповнолітні діти, то чоловіка можуть мобілізувати, а вже дружину – ні! Але якщо всі діти повнолітні, то можуть забрати і чоловіка, і дружину, і повнолітніх дітей. Тобто всю сім'ю", - уточнив адвокат.

Мобілізація в Україні - останні новини

Кабмін вніс до Ради законопроект про мобілізацію. Документ передбачає низку скандальних змін-зокрема, зниження мобілізаційного віку та відповідальність за неявку до військкомату.

4 січня комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки розпочав розгляд нового законопроекту про мобілізацію. Глава парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія зазначив, що обговорення документа займе кілька днів.

Вас также могут заинтересовать новости: