Мобілізація в Україні: адвокат проаналізував скандальний наказ ТЦК в Івано-Франківську

Адвокат Ростислав Кравець прокоментував наказ Івано-Франківського ТЦК про те, що всі військовозобов'язані мають прибути до центру комплектування у 10-денний термін.

У своєму YouTube-каналі він заявив, що не йдеться про публікацію цього наказу в якомусь офіційному виданні на кшталт "Урядового кур'єра", щоб розуміти, з якої дати відраховувати ці 10 днів.

Крім того, при собі, згідно з документом, потрібно мати військовий квиток, паспорт, медичні книжки та документи, що надають право на відстрочку. Але медичні книжки, звертає увагу адвокат, є не у всіх, а лише у тих, хто зобов'язаний їх мати за професією.

"Давайте будемо відвертими, цей документ не є повісткою. Я, звичайно, закликаю всіх виконати свій громадський обов'язок і прийти. Правда, не знаю, як навіть, наприклад, 50 тисяч осіб за 10 днів вони зможуть опрацювати, перевірити, провести ВЛК", - наголошує Кравець. 

Тож адвокат не бачить будь-яких підстав для притягнення до відповідальності військовозобов'язаних у разі, якщо вони за якимись причинами не з'являться до територіального центру комплектування.

Наказ Івано-Франківського ТЦК про мобілізацію

Раніше ЗМІ опублікували наказ начальника Івано-Франківського міського ТЦК Романа Плитуса про необхідність усім військовозобов’язаним прибути в міський військкомат у 10-денний термін. 

Згодом представники ТЦК Івано-Франківська пояснили цей наказ й наголосили, що такий документ видається щоразу, як продовжується дія воєнного стану та мобілізації.

Вас також можуть зацікавити новини: