Колишній суддя висловився про мобілізацію умовно засуджених / колаж УНІАН, фото УНІАН

Колишній суддя Верховного суду Віктор Шишкін прокоментував ідею добровільної мобілізації умовно засуджених українців. Він запевнив, що такі люди не мають утисків у своїх правах.

Він уточнив, що засуджені, які перебувають у місцях утримання, позбавлені лише права на пересування.

"Умовно засуджені не позбавлені ніяких прав. Над ними просто висить дамоклів меч відповідальності, якщо вони вчинять якийсь інший злочин. Але вони і пересуваються вільно, і працюють, і в сім'ї живуть - так чому вони не можуть підлягати мобілізації? Я взагалі не бачу проблем з умовно засудженими", - зазначив Шишкін в інтерв'ю виданню "Громадьке".

Відео дня

Мобілізація засуджених - позиція військових

4 січня на засіданні Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянули законопроект про посилення мобілізації. Документ мав ряд скандальних положень.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний виступив проти того, щоб до лав військових залучили людей, які мають судимості, або ув'язнених.

У свою чергу колишній командир роти батальйону "Айдар" та військовий аналітик Євген Дикий зазначив, що варто дати засудженим співгромадянам шанс через фронт повернутися в соціум, але не всім.

Вас також можуть зацікавити новини: