Дикий переконаний, що гірше від цього точно не стане нікому / фото УНІАН

Колишній командир роти батальйону "Айдар" та військовий аналітик Євген Дикий озвучив свою думку щодо того, чи варто допустити до лав ЗСУ засуджених та ув’язнених.

"Особисто моя думка – так. Звісно, крім засуджених за деякі види злочинів, так наприклад ґвалтівникам я б зброю до рук не давав. Але слід розуміти, що ми в такий спосіб не вирішимо проблеми комплектації ЗСУ, та не уникнемо масової мобілізації", - написав він у Facebook.

За його словами, у нас сидить загалом біля 60 тисяч ув’язнених, це включно із жінками, літніми людьми, хворими та немічними.

Відео дня

"Тобто при добровільному наборі (а мова лише про нього) ми зможемо набрати з-за грат "навскидку" тисяч десь від 6 до 12, не більше. Тобто 1-2 бригади. Тоді чому ж я "топлю" за цю ідею, якщо вона так мало дасть для перемоги? А власне заради цих людей. Війна – той катарсис, який дуже багатьох змінив внутрішньо, та змусив переродитись. Тож на мою думку варто дати засудженим співгромадянам шанс через фронт повернутись до соціуму, очищеними від "гріхів" та ресоціалізованими". - пояснив Дикий.

Він переконаний, що гірше від цього точно не стане нікому, а якщо навіть лише кілька тисяч людей повернуться гідними громадянами, то це буде однозначно на користь всім нам.

Мобілізація засуджених - позиція Залужного

4 січня на засіданні комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки вперше обговорили проект закону, в якому прописано посилення мобілізаційних заходів.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний виступив проти того, щоб до лав захисників нашої держави залучили людей, які мають судимості, чи ув’язнених.

"Він виступив проти норми про залучення до армії ув’язнених і судимих. Він каже: армія це що, для поганих людей? Це не так", - дізналися журналісти.

Вас також можуть зацікавити новини: