Данілов прокоментував мобілізацію в Україні / фото УНІАН

Мобілізація в Україні проходить спокійно та виважено. Цей процес не припинявся ні на один день з моменту повномасштабного вторгнення російських військ.

"Достатня кількість людей, які потрібні ЗСУ, набирається. Я можу сказати, що біля військкоматів стоять черги... Люди стоять, щоб перевірити свої дані, при необхідності проводять певні процедури, нічого тут такого немає", - заявив Секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі телемарафону.

При цьому він зазначив, що Росія через месенджери поширює відео, яке не має нічого спільного з мобілізацією.

Відео дня

"Одна з ситуацій була, про яку нам доповідав зараз в.о. міністра внутрішніх справ Ігор Клименко, коли брали людину, яка скоїла тяжкий злочин. Поруч були автоматники. Якщо я не помиляюся, це було вбивство. Російська пропаганда все перекрутила нібито у нас таким чином забирають наших військовозобов'язаних", - розповів секретар РНБО.

Крім того, він попередив, що рівень ІПСО від Росії буде рости в геометричній прогресії, і закликав українців дуже уважно треба ставитися до всієї інформації в месенджерах.

Мобілізація в Україні - що відомо

Мобілізація в Україні відбулася 24 лютого, коли Росія почала повномасштабне вторгнення. В першу чергу армії потрібні були люди, які мали бойовий досвід.

При цьому глав управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач відзначив, що мобілізують тих, хто може працювати з новими зброєю, яку надають партнери України.

Також Українцям нагадали, що військовозобов'язані, які порушують правила військового обліку, притягуються до відповідальності за статтею 210 кодексу України Про адміністративні правопорушення.

Вас також можуть зацікавити новини: