Військовий комісар пояснив, чи законно вручення повісток на вулиці / фото УНІАН

Повістки в Україні можуть вручати на вулиці або на блокпостах. Українці зобов'язані повідомляти в територіальні центри комплектування про всі зміни в сімейному стані або стані здоров'я, щоб можна було визначити кількість придатних до військової служби.

За словами головного військового комісара Львівської області Олександра Тищенка, українці стали забувати, що у них є не тільки права, а й обов'язки як у громадян країни, в тому числі й захист незалежності та територіальної цілісності України. При цьому він нагадав, що з першого дня мобілізації українці зобов'язані добровільно прийти у військові частини або на збірні пункти територіального центру комплектування для уточнення всіх даних.

"Ми не повинні бігати за кимось, щоб з'ясовувати які зміни в житті відбулися у кожного військовозобов'язаного. Але ігнорування ними своїх обов'язків, закріплених законодавством, змушує до проведення заходів з вручення повісток не тільки за місцем проживання та роботи громадян, а й у громадських місцях", - повідомив Тищенко в коментарі "Львівському порталу".

Відео дня

Крім того, він вказав, що вручення повісток у громадських місцях не суперечить українському законодавству. Також комісар підкреслив, що в цьому не було б необхідності, якби українці дотримувалися законодавства.

Мобілізація в Україні - що відомо

Мобілізація в Україні відбулася в день повномасштабного вторгнення Російської Федерації - 24 лютого. В першу чергу під призов потрапили українці з бойовим досвідом та військовозобов'язані.

Начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач розповів, що в Україні мобілізують тих, хто може працювати з новими зразками озброєння від західних партнерів. 

При цьому повідомляється, що військовозобов'язані, які порушують правила військового обліку, притягуються до відповідальності відповідно до статті 210 кодексу України Про адміністративні правопорушення.

Вас також можуть зацікавити новини: