Нардеп пропонує вʼязням крутити педалі в обмін на зменшення строку / фото УНІАН

Народний депутат у законопроекті пропонує увʼязненим крутити педалі для генерації електроенергії в обмін на зменшення терміну увʼязнення. З такою ініціативою виступив Сергій Гривко від "Слуги народу". 

Законопроєкт №10057 "Про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України щодо зменшення строку відбування покарання засудженим, яким призначено покарання у виді позбавлення волі на певний строк, у зв'язку із суспільно корисною діяльністю, пов’язаною з генеруванням електричної енергії" уже зареєстрували у Верховній Раді. 

За задумом нардепа, генерувати електроенергію через велогенраційні установки можна залучити 50 тисяч вʼязнів. 

Відео дня

"Якщо впродовж місяця вони будуть виконувати норми визначені Міністерством Юстиції, то термін ув'язнення зменьшиться на 3 дні, але не більше 10 місяців на рік. Тобто за рік в'язень може зменьшити на 30 днів термін ув'язнення. Що вплине прямо на економію щодо його утримання – приблизно до 8% (до 200 млн в грн). Цим законопроектом показую альтернативні можливості для наповнення енергетичної системи, які можливо імплементувати у активний спорт, спортивні зали та інші структури. Було б круто побачити тренажерний зал, який генерує електроенергію", – прокоментував Гривко свою ініціативу. 

На законопроект одразу ж відреагували в мережі. Думки українців розділилися. Дехто критикує пропозицію депутата: 

"Чи вони всі там такі "ідейні"? Таке враження, що вони через одного закінчили лише початкову школу, якщо розглядати їхні креативні ідеї", – написала користувачка.

скріншот
скріншот
скріншот
скріншот

Проте є і ті, кому ця ідея до вподоби. Деякі користувачі навіть вносять свої пропозиції. Наприклад, користувачка на імʼя Ольга пропонує залучити до цього процесу російських загарбників: 

скріншот
скріншот
скріншот

Скандальні заяви нардепів

У лютому 2020 року народний депутат від партії "Слуга народу" Євгеній Брагар дав пенсіонерці пораду, як розплатитися за комунальні послуги. Чиновник запропонував їй продати породистого собаку.

У червні 2020 року у скандал потрапила інша депутатка від "Слуг народу" Галина Третьякова, яка заявила, що у бідних родинах народжуються діти "дуже низької якості".

Вас також можуть зацікавити новини: